Huiscijfers rvsaluminium huiscijfersbronzen huiscijfersmessing huiscijfersEmaile huiscijfersZwarte huiscijfersmessing huisletters

 

Huiscijfers: Hoe zijn ze er gekomen?

De huisnummering werd ingevoerd in de Franse tijd, zo rond 1800. Vóór die tijd hadden huizen een naam met een bijpassend huisteken.

Een huis een nummer geven was veel praktischer omdat de overheid de huizen in kaart moest brengen voor het kadaster maar ook i.v.m. de helaas onvermijdelijke belastingheffing.

In eerste instantie werden woningen op wijk genummerd, later, rond 1800, besloot men dat dit te ingewikkeld werd en ging men per straat de woningen een huiscijfer geven.
Er werd in die tijd doorgenummerd van 1 t/m ...Tussen even en oneven huiscijfers werd toen nog geen onderscheid gemaakt.

Op den duur is men de even huiscijfers aan de ene kant en de oneven huiscijfers aan de andere kant de straat gaan gebruiken om het zo voor de belastingen overzichtelijk in kaart te kunnen brengen. 

Vandaag de dag is een huiscijfer natuurlijk ook belangrijk om goed gevonden te kunnen worden!
Dus kunt u er maar beter het beste van maken door uw huiscijfer naar uw eigen smaak te kiezen in de vorm van kleur en materiaal.

Wilt u liever uw huiscijfer op een naambord of naamplaat?  
Naar naamborden en naamplaten>> 

Wij verkopen ook bijpassende briefplaten en beldrukkers & deurkloppers:
Naar bijpassende briefplaten>>
Naar bijpassende beldrukkers en deurkloppers>> 

Betalings mogelijkheden:
© 2010 - 2024 PRIJS-KNALLER.NL | sitemap | rss